مقاومت در برابر مقوله نوآوری در حوزه پزشکی

مقاومت در برابر ایدههای جدید اغلب در همه حوزهها از جمله حوزه پزشکی دیده میشود و تا حدودی هم طبیعی است. اما مقاومت زیاد و نادیده گرفتن یا رد بعضی نوآوریهای پزشکی مانع از پیشرفت خواهد شد.

همشهری آنلاین -یکتا فراهانی: اصطلاحات «نوآوری» و «نوآورانه» واژههایی هستند که به طور گسترده در زمینههای مختلف از جمله مراقبتهای بهداشتی استفاده میشوند.
در بخش مراقبتهای بهداشتی، نوآوریها منبع هر گونه بهبود در کیفیت خدمات و کیفیت زندگی هستند، اما معمولاً چالشی در چگونگی ارائه مراقبتهای بهداشتی و سیستمهای موجود وجود دارد.
پیشرفت در پزشکی نیازمند فناوریهای جدید است و افزایش کیفیت زندگی و طول عمر را میتوان به نوآوری در مراقبتهای بهداشتی یا زمینههای مرتبط مانند بهداشت و تغذیه نسبت داد. نوآوری نیز پیشگیری را بهبود میبخشد؛ همان گونه که نوآوری در پزشکی باعث شده بسیاری از بیماریهایی که قبلاً کشنده بودهاند در حال حاضر درمان پذیر هستند.
کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی
دکتر محمدحسین امیرحسینی، عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن و پژوهشگر ارشد هوش مصنوعی در باره مقاومت در برابر نوآوریهای پزشکی میگوید: «صحبت در مورد کاربردهای هوش مصنوعی در پزشکی یادآور تیتر روزنامه دیلی میل در تاریخ ۵ دسامبر سال ۲۰۰۰ میلادی است که گفته بود: «ممکن است اینترنت به مرور زمان کمرنگ شود چون میلیونها نفر از آن صرف نظر میکنند.»
این تیتر جنبه مهمی از نوآوری را برجسته میکند که نه تنها در مورد هوش مصنوعی صدق میکند، بلکه میتوان آن را به همه پیشرفتهای نوآورانه در زمینههای گوناگون نیز تعمیم داد.»
مقاومت در برابر تکنیکهای جدید
به گفته این پژوهشگر ارشد هوش مصنوعی، بر اساس تجربههای تاریخی، هنگامی که یک ایده یا تکنیک جدید ظهور میکند با واکنشهای زیادی از جمله انکار، تمسخر و طرد مواجه خواهد شد.
این الگوی مقاومت را میتوان در سراسر تاریخ نوآوریهای مهم مانند تکنیکهای جراحی پیشرفته، فرآیندهای بهبود یافته و بازسازی سیستمهای قدیمی مشاهده کرد.
برای مثال میتوان به مورد جوزف لیستر، جراح مشهور انگلیسی در قرن هجدهم اشاره کرد که نخستین بار، موضوع ضدعفونی کردن اجسام هنگام جراحی را مطرح کرد. این نظریه در آن زمان با مخالفتهای قابل توجهی از جانب جامعه پزشکی روبه رو و با بدبینی نیز طرد شد. در حالی که امروزه این موضوع بسیار اساسی و بدیهی به نظر میرسد.
ایدههای لیستر به دلایل مختلف به آسانی پذیرفته نشد. چون اغلب بین همکاران او در مورد ارتباط بین پاکیزگی و کنترل عفونت تفاهم وجود نداشت. به علاوه شیوهها و سنتهای جا افتاده در حوزه پزشکی باعث ایجاد حس بیمیلی به تغییر میشدند.
بسیاری از جراحان در به کار گیری روشهای لیستر مردد بودند، چون باید باورهایی را که برای مدت طولانی به آنها پایبند بودند به چالش میکشیدند و با روالهای روتین و جا افتاده مقابله میکردند.
ضرورت برخورداری از ذهن باز همراه با شک و تردید
دکتر امیرحسینی میگوید موضوع مهمی که از داستان لیستر و موارد مشابه و متعدد آن میتوان آموخت این است که هنگام بحث درباره نوآوری، داشتن یک ذهن باز همراه با حفظ دوز معقولی از شک و تردیدهای منطقی بسیار مهم است.
طبیعی است مردم هم در برابر تغییر مقاومت کنند، با مخالفان همسو شوند و ایدههای جدید را رد کنند یا از تغییر بترسند.
با این حال، تاریخ بارها نشان داده که این مبتکران و پیشگامان هستند که شهامت به چالش کشیدن وضعیت موجود را دارندکه در نهایت نیز منجر به تغییرات مهمی در جهان خواهد شد.
در واقع با داشتن ذهن باز و کنجکاو میتوان محیطی برای تقویت نوآوری ایجاد کرد و کاوشها، آزمایشات و پیگیری ایدههای جدید را تشویق و ترغیب کرد. تنها از طریق این رویکرد است که پیشرفتهای شگفت انگیز حاصل خواهد شد.
لزوم ارزیابی انتقادی دقیق و به چالش کشیدن تفکر سنتی
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه شرق لندن، هنگام رویارویی با مفاهیم نوآورانه و تکنیکهای نوظهور، به جای ترس و انکار باید آ نها را مورد ارزیابی انتقادی دقیق قرار داد و با دید مثبت به مزایای آن نگاه کرد.
میزان معقولی از شک و تردید، همراه با تمایل به بررسی و درک این نوآوریها میتواند منجر به نتایج متحولکنندهای شود. با به چالش کشیدن تفکر سنتی، زیر سؤال بردن شیوههای جا افتاده و پذیرا بودن تغییر میتوانیم به پیشرفت جامعه و استفاده از فرصتهایی که نوآوری خلق میکند کمک کنیم.
کد خبر 774037
-
ورود انسولینهای نسل جدید به ایران | با مصرف انسولینهای جدید، افت قند خون بهخصوص هنگام شب کمتر میشود
-
نکته بهداشتی روز: صورت ماهمانند یا تجمع چربی در صورت
-
مقاومت در برابر مقوله نوآوری در حوزه پزشکی
-
فیلمی مشکوک از تذکر به بیحجابان ؛ یا روسریات را سر کن یا … | نهادهای مسئول ورود کنند
-
افشای رقم قرارداد عیسی آلکثیر با سپاهان | دو برابر بیشتر از پیشنهاد پرسپولیس گرفت
-
عکس یادگاری یکی از ائمه جمعه ایران با شهرک صهیونیستها
-
نکونام باید استعفا بدهد و برود | انتخاب مدیران استقلال تا به امروز غلط بوده است
-
استقرار گشتهای خودرویی و پیاده پلیس در سراسر کشور | توصیه فراجا به دختران و زنان
-
سهم ناچیز دانشآموزان مدارس دولتی در کنکور ۱۴۰۲ | افت نمره را دیگر نمیتوانیم گردن کرونا بیندازیم | بدون عدالت آموزشی شرط معدل چه فایدهای دارد؟
-
ورود انسولینهای نسل جدید به ایران | با مصرف انسولینهای جدید، افت قند خون بهخصوص هنگام شب کمتر میشود
-
فیلمی مشکوک از تذکر به بیحجابان ؛ یا روسریات را سر کن یا … | نهادهای مسئول ورود کنند
-
اعتراف می کنم من اشتباه بزرگی در خصوص کریم باقری کردم | به یک شرط قول قهرمانی پرسپولیس در آسیا را دادم
-
میوهای با خواص معجزهآسا که قند خون را هم کنترل میکند
-
نکونام باید استعفا بدهد و برود | انتخاب مدیران استقلال تا به امروز غلط بوده است
-
توافق اولیه بازیکن ملی پوش با استقلال انجام شد | مذاکره نکونام جواب داد!
-
فرهاد مجیدی به دنبال ضربه بزرگ به پرسپولیس!
-
کریم باقری تائید کرد؛ ۲ پیشنهاد سرمربیگری به دستم رسید | واکنش به تماس برای پاک کردن برخی پست ها در اینستاگرام | حرف هایی در مورد ممنوع الکاریم شندیم
-
ستاره گرانقیمت لیگ در آستانه استقلالی شدن | آبی ها پیشنهادشان را بالاتر بردند
-
عکس | این اشرار قمه بهدست تهرانپارس را بههم ریختند | با چشمان خودم دیدم که با قمه ضربهای بهصورت او زد و ۳۰ بخیه خورد
-
لژیونر پرسپولیسی بمب غیرمنتظره استقلال | توافق اولیه با آبی ها انجام شد
-
هوش مصنوعی هم اکنون دارد تشخیص و درمان سرطان را متحول میکند
-
هوش مصنوعی | پزشکیاران مصنوعی هوشمند برای کمک به درمان بیماران
-
هوش انسانی یا هوش مصنوعی؛ غالب و مغلوب کدامند؟
-
آشنایی با هوش مصنوعی| هوش مصنوعی و فرآیند توسعه فردی | هوش مصنوعی و محدودیتهای کاربردی شدن آن در زندگی روزمره
-
هوش مصنوعی حالا زمان تقریبی مرگ را پیشبینی میکند